25 Temmuz 2013 Perşembe

Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası Ramazan Özel 17. Gün


Yoğurtlu Köz Patlıcan Salatası

Malzemeler;
6 adet ince uzun patlıcan
Yarım limonun suyu
1.5 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp 220 derecelik fırında yarım saat kadar közleyin. Fırından alınca seri hareketlerle uzunlamasına bir kesik atıp içini bir yemek kaşığı yardımıyla oyun. Üzerlerine yarım limonun suyunu sıkıp çatalla püre haline getirin. Ezilmiş sarımsak, tuz ve yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın. Üzerini nane, pul biber, maydanozla tatlandırın. 
Aslında en çok közlenmiş salatayı bu şekilde hazırlıyorum, yoğurtlusu da yeni yeni benle kaynaşmış durumda. Bazen içine közlenmiş kırmızı biber de eklediğim oluyor. İsterseniz hazır közlenmiş patlıcan da kullanabilirsiniz. Hem fırından alamadığınız köz tadı ondan gelir:)

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

2 yorum:

  1. tam da bu akşam yapacaktım :)

    YanıtlaSil
  2. Bak ben bunu hep yogurtsuz deniyorum. En kisa sure de yogurtlu deniyim. Ah eminim pek severim!

    YanıtlaSil