16 Temmuz 2013 Salı

İki Renkli Bisküvili Tatlı Ramazan Özel 8. Gün


İki Renkli Bisküvi Tatlısı

Malzemeler;
Muhallebi katı için;
1 lt. süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya

1 paket pötibör

Renkli kat için;
1 lt. meyve suyu veya portakal, vişne suyu ve karışık meyve suyu
4,5 yemek kaşığı buğday nişastası

Yapılışı;
Muhallebi malzemelerinin tozlarını bir tencerede tel çırpıcıyla karıştırıp üzerine yumurta ve sütünü ekleyip ocağa alın. Muhallebi kıvamını aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Islatılmış büyük boy dikdörtgen borcama muhallebiyi dökün. Bisküvileri üzerine dizin.
Meyve suyunu tencereye alın, nişastasını ekleyip tel çırpıcıyla katılaşana kadar çırpın. Bisküvilerin üzerini bu pelteyle kaplayın. İlk sıcağı çıktıktan sonra en az 4 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.
Bu tatlıyı ıslatılmış dilimli kek kalıbında arasına bisküvi koymadan da yapabilirsiniz. İki renkli dilim dilim çok hoş bir görüntüsü oluyor.

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
Elmalı Yoğurt

6 yorum:

  1. Harika görünüyor renkler, ellerinize sağlık. Tam hafif mi hafif bir yaz tatlısı tarifi olmuş. :)
    Sevgilerimle, hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  2. benim gibi mutfakta yeni olanlar için yapımı oldukça kolay:))görüntüsü harika tadıda öyledir eminim, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boyle tarifler sikisik zamanlar icin de kurtarici oluyor..

      Sil
  3. Merhaba çok güzel gözüküyordu canımız çekti bizde yapmak istedik en başta elinize sağlık demek isterim :) ama muhallebisi petibörler felan bunlar herşey tamam üstüne renkli katı yaparken bir türlü doğru düzgün katılaşmadı tencerede karıştırdıkda devamlı en son biraz taştı ve altın 1 saate yakın karıştırdık kaldı ocak üstünde ve öyle döktük biraz katılaşmıştı çok değildi neyini eksik yaptık şuanda ilk sıcaklığının gitmesini bekliyoruz dolaba koymak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayrullah bey, tarifi deneme sonucu geri donusunuze cok sevindim. Meyve sulariyla pelte yaparken ozellikle nisastanin kivam vermesi icin iyi marka olmasi lazim. Maalesef piyasada 10 marka varsa bunlarin 4'u tam istenildigi gibi kivam veriyor. eger kivam almadiysa yapilacak sey ocagin basindayken biraz daha nisastayi suyla acip ip gibi akitarak muhallebiye ekleyip katilasmasini saglamak. Gerci sogudugunda biraz daha katilasacaktir. ama cok duz durmayabilir. insallah begeneceginiz bir tat alabilirsiniz.

      Sil
  4. Elinize emeğinize sağlık 😊

    YanıtlaSil