5 Ağustos 2012 Pazar

Fırında Tavuk Butları Ramazan Özel 17. Gün


Fırında Tavuk Butları

Malzemeler;
Kişi sayısı kadar tavuk budu 
(2 but için)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kırmızı pul veya toz biber
1/2 karabiber
Bir kaç diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;
Bütün harcı bir kap içerisinde karıştırıp tavuk butlarının her yerine sıvayın. Fırın poşetine koyup ağzını bağlayarak en az 3 - 4 saat sosunu çekmesi için buzdolabında bekletin. Pişirmeden önce poşete iğneyle bir kaç delik açın,  200 derecede 1 saat kadar pişirin. Fırın poşetinden çıkarırken buharın elinize gelmemesine dikkat edin.

Kekikli sos;
Bir kaç adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biberiye
Bir kaç diş sarımsak
Tane kara biber ve tuz

Yine aynı şekilde tavukları bu harca bulayıp fırın poşetine doldurun, buzdolabında bekletin ve pişirin.

Fırın poşetinde tavuk yemekleri el oyalayıcı olmayıp vakit almadığından sıkışık zamanlarda çok kurtarıcı oluyor. Aynı zamanda poşetin içinde kendi buharıyla pişmesi de tavuğu daha lezzetli yapıyor. İsterseniz poşetlere patates, biber gibi sebzeler ekleyip birazda su ilavesi yaparak sebzeli yemek olarak da hazırlayabilirsiniz. Tüm bunlara rağmen fırın poşetinin icadına sevinmemek olmaz değil mi?

Afiyet olsun..

Günün duası:

Ya Rabbi, mal verdiğinde saadet de var, kuvvet verdiğinde akıl da ver tevazu verdiğinde izzet de ver, iktidar verdiğinde basiret de ver, bela verdiğinde iman da ver, nimet verdiğinde şükür de ver, güzellik verdiğinde iffet de ver, cesaret verdiğinde insaf da ver zorluk verdiğinde sabır da ver.

3 yorum: