19 Temmuz 2013 Cuma

Tavuklu Erişte Ramazan Özel 11. Gün


Tavuklu Erişte

Malzemeler;
1 paket erişte
1 adet tavuk göğsü

Yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su

Yapılışı;
Erişteyi makarna gibi haşlayıp süzün. 2 yemek kaşığı tereyağını bir tencerede eritin ve erişteyi bu tencereye alıp karıştırarak hazır hale getirin. 
Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. 
Eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımında biber ve domates salçasını kavurun. Suyu ilave edin. Dilerseniz bu aşamada içine baharatlar da ilave edebilirsiniz.
Servis tabağına erişteyi alın, üzerine yoğurt dökün, didiklenmiş tavuğu ekleyip salçalı sos gezdirerek servis yapın.

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
İftar Sofrası

1 yorum: