21 Temmuz 2013 Pazar

Şekersiz Şerbet Ramazan Özel 13. Gün


Şekersiz Şerbet

Malzemeler;
1 ölçü hurma
3 ölçü kuru kayısı
Su
Çubuk tarçın
Karanfil taneleri

Yapılışı;
Hurmaların çekirdeklerini ve saplarını ayıklayın. Kuru kayısılıarla birlikte yıkayın. Çubuk tarçın ve karanfilleri tül bir keseye koyup ağzını sıkıca bağlayın. Bir tencerede su ekleyerek hurma ve kayısılar iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tül keseyi çıkarıp karışımı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir içecek elde edin. Blendırdan geçtikten sonra kıvamı çok koyu olursa su ilavesiyle açabilirsiniz. Dilerseniz çubuk tarçını karışıma tekrar ekleyin, soğuk soğuk servis yapın. 

Neden her içeceğe şeker ekliyorum ki?'den üretilmiş bir tariftir.

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder