26 Temmuz 2013 Cuma

Patates Çorbası Ramazan Özel 18. Gün


Patates Çorbası

Malzemeler;
3 adet patates
2 adet soğan
1 adet havuç
1 yemek kaşığı sıvı yağ

50 gr tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru nane, pul biber, toz kırmızı biber
Tuz

Yapılışı;
Sebzelerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda bir tencerede sebzelerin kenarları renk değiştirene kadar kavurun. Kavrulan sebzelere üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Sebzeler iyice yumuşadığında ocaktan alıp pürüzsüz olana dek blendırdan geçirin. Tereyağı ve sıvı yağı bir kapta eritin, köpürdüğünde ocaktan alıp baharatlarını ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine döküp bir iki kere daha karıştırıp çorbayı hazırlayın.


Besin değeri yüksek, her mevsim bulunan sebzelerin buluştuğu bu çorbayı bizde mercimek çorbası sandılar. "Yok ben soğanlı, patatesli çorba yemem." diyenlere rahat rahat içirebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
İftar Sofrası

3 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ülkemizde gelişen Lokanta, Restaurant etkinliklerini destekliyoruz. Yemek sektörü için faaliyet gösteren kurumlarımıza destek olmak için kullandıkları Kutu Harf reklam sahne dekoru gibi ihtiyacların maliyetine sağlayarak kurumlarımıza destek olmak istiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Corba tarifinizi denedim.Goruntu itibariyle mercimek corbasini andirsa da lezzet olarak buram buram patates hissediliyor. :) Cok ama cok lezzetli oldu.Kitir ekmeklerle beraber enfes. ^-^
    Merve

    YanıtlaSil