Karışık Oturtma
Malzemeler;
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
1 adet havuç
250 gr kıyma
1 adet soğan
2 - 3 adet domates
Taze nane, maydanoz, dere otu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Yapılışı;
Havuçları halka halka, diğer sebzeleri küp küp doğrayın. Patlıcanın acısını almak için en az 20 dk. tuzlu suda bekletin. Tüm sebzeleri kızartarak bir fırın kabına karışık şekilde alın.
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda soteleyin, kıymayı ekleyip kavurun. Domatesleri taze otlarla birlikte rondodan geçirin. Baharatlarla birlikte kıymanın üzerine alın. Domates suyunu çektiğinde kıymayı ocaktan alarak kızartmaların üzerine dökün. Üzerine salçalı su gezdirip 180 derecede fırına verin.
Ayrıca buradaki tarifin gelişmiş versiyonu..
Afiyet olsun..
Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
benimde severek yaptığım bir tarif.
YanıtlaSilellerine saglik kizartma yapmaya usenmesem pek sedigim bir lezzettir.hayirli ramazanlar
YanıtlaSil