20 Temmuz 2013 Cumartesi

Midye Börek Ramazan Özel 12. Gün





Midye Börek

Malzemeler;
3 adet yufka
100 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;
1 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber



Yapılışı;
Sebzeleri zar şeklinde doğrayıp haşlayın ve süzün. Tavuk göğsünü de zar şeklinde doğrayıp sıvı yağda tavada soteleyin. Sebzelerle birlikte tavuğu karıştırın, dilediğiniz baharatları da ilave ederek böreğin iç harcını hazırlayın.
Tereyağını sıvıyağla birlikte ocakta eritin. Yufkanın birini tezgaha serin, her yerini yağlayarak 4 tane, eğer yufkanız çok büyükse 6 eşit üçgen şeklinde kesin. Kesilmiş yufkanın sivri ucundan parmağınızla geniş kenarına iterek pile şekli verin. Sağ ve sol uçlarını altta birleştirin. İç harçtan 1 yemek kaşığı dolusu koyup önce alt kenarından biraz, sonra üst kenarından kapatıp midye şekli verin. Bütün yufkaları böyle hazırlayın. fırına vermeden önce kalan yağ ile böreklerin üstünü tekrar yağlayın. Eğer yağınız bittiyse sadece tereyağı eriterek üstüne erimiş tereyağı sürün. 170 derecede altı üstü pişene kadar fırınlayın.
Bu böreğin özelliği dışının biraz çıtır olması, o yüzden üzerine yumurta sürülmüyor, Sıvı yağ + su karışımı kullanmak yerine harç olarak tereyağı ve sıvı yağ kullanmanızı tavsiye ederim. Sıvı yağ+suyla yaptığını börek daha kuru, tereyağı+sıvıyağla yaptığınız börek daha kıyır, yumuşak olacaktır. İç harcında istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
Köfteli Bulgur Çorbası

2 yorum:

  1. Hımm çıtır çıtır nefis olmuştur ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Can someone translate this into English for me please? This looks incredible!

    YanıtlaSil