13 Temmuz 2013 Cumartesi

Karpuzlu Limonata Ramazan Özel 5. Gün


Karpuzlu Limonata

Malzemeler;
2 büyük dilim karpuz
1 adet limon
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Taze nane 
Çubuk tarçın

Yapılışı;
Limonu rendeleyip kabuklarını toz şekerle mıncıklayarak aromasını çıkarın. Üzerine sıcak suyu ve limonun suyunu sıkıp bekletin. En gıcık kısım, karpuzun çekirdeklerini ayıklayın. Dilimleyerek robotta püre haline getirin. Bir süzgeç yardımıyla posasını süzüp suyunu limonlu karışıma alın. Üzerine 2 - 3 su bardağı su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Taze naneyi de ekleyerek 5 - 6 saat buzdolabında beklettikten sonra limon kabuklarından ayrılması için süzerek bir sürahiye alın. Bol buzla servis yapın. 
Kullandığınız karpuz bal gibi ve kıpkırmızı olursa yaptığınız limonata o kadar lezzetli ve renkli olur. İsterseniz karpuzu püre halinde limonlara ekleyebilirsiniz. Ama o zaman önce limon kabuklarını süzmeniz gerekecek, limonatanız da bu durumda daha yoğun bir kıvama sahip olacak. Servis öncesi karıştırmayı unutmayın. 
Çubuk tarçın tamamen zevkinize kalmış. 

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

4 yorum:

  1. cok guzel olmus elıne sağlık yazın ancak ıcecekler sevılıyor

    YanıtlaSil
  2. Çileklisini çok yapıyorum ama karpuz hiç aklıma gelmedi..ellerinize sağlık,çok iyi fikir..sevgiler.www.nurlumutfakta.blogspot.com..banada beklerim..

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık nefis görünüyor....Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmmm....:))

    YanıtlaSil
  4. Bu sıcak Ramazan ayında en makbul geçen bu içecektir heralde ellerine sağlık canım enfes görünüyor

    YanıtlaSil