29 Ocak 2010 Cuma

Milföy Açma

Milföy Açma

Malzemeler;
8 adet milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
İçine; Peynir - maydanoz, zeytin, zeytin ezmesi

Yapılışı;
Milföy miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 8 milföyden 16 adet açma çıkıyor.Çok pratik ve çayın yanında,kahvaltıda iyi giden bir açma çeşidi.
Oda sıcaklığına gelen milföyleri elinizle biraz büyüterek enlemesine ikiye bölün. İç malzemesini koyup sarın. Kıvırarak uçlarını birleştirin. Yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susamla süsleyerek 190o'de üzeri kızarana dek pişirin.
Dilerseniz yumurta akına ve susama batırarak da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım ,enfes gözüküyorlar bende deneyeceğim çok pratikmiş:)
    öperim seni...

    YanıtlaSil