1 Şubat 2010 Pazartesi

Krem Brüle (Crem Bruule)


Krem Brüle

Malzemeler;
1 kutu krema
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yumurta
Vanilya

Yapılışı;
Krema ve sütü bir tencerede kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca şeker ve vanilyayı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Şeker eriyince tencereyi ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra yumurtaları ekleyip tel çırpıcı ile  iyice çırpın. 
Su dolu bir kabın içerisinde 180 derecede üzeri kızarana dek pişirin. Yaklaşık 40 - 45 dk. Ilıdıktan sonra dolapta bir gün bekletip servis yapabilirsiniz.
Eğer karamel tadı seviyorsanız üzeri hafif yanınca ocaktan alın esmer şeker serpip tel ızgara üzerinde üstü kızarana dek tekrar fırınlayın.
Sütlü, üzeri yanmış ve krem karamel tarzı tatlılar sevenler için çok güzel bir tat. Denemenizi tavsiye ederim.
(Fotoğraf telefondan olduğu için biraz kötü.)


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder