(Fotoğraf güncellenmiştir.)
Yoğurt Çorbası
Malzemeler;
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tereyağı
Tuz, nane
Yapılışı;
Buğday ve nohutu bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla ayrı kaplarda haşlayın.
Yoğurdu, un ve yumurtayı bir kabın içinde karıştırın. Üzerine 1 lt. kadar soğuk su ekleyerek ayran kıvamına getirin. Tencerede tereyağını eritin, üzerine yoğurtlu karışımını dökerek karıştırın. Isınmaya başladığında buğday ve nohutları ekleyin. Tuzunu ekleyerek biraz daha karıştırın. Kaynadığında nanesini ekleyip karıştırarak altını kapatın.
Tuzu en son eklemeniz ve çorbada soğuk su kullanmanız çorbanın kesilmesini engelleyecektir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder