10 Nisan 2013 Çarşamba

Teyze Poğaçası


Teyze Poğaçası

Malzemeler;
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için tabii ki ufalanmış beyaz peynir

Yapılışı;
Böyle toplum tarafından kabul görmüş tarifleri seviyorum. Daha önce de Anneanne Keki ve Kısır yayınlamıştım. Yıllardır yapmadığım patates salatası ve Zeytinyağlı Yaprak Sarmasını da eklediğimde gün tariflerimiz tamamdır.:)
Hamur malzemelerini oda sıcaklığında kullanarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yuvarlak hamurlar hazırlayıp içini peynirle doldurun. Yumurta sarısı sürüp, çörek otu serperek 180 derecede pişirin.
Mümkünse patates salatası ve çayı da yanında unutmayın.

Afiyet olsun..

11 yorum:

  1. ellerine sağlık şimdi kahvaltıda ne iyi giderdi

    YanıtlaSil
  2. bende bu poğaçaya yenge poğaçası diyorum..canım yengem çok güzel yapıyor:))

    YanıtlaSil
  3. ben baya yaşlanmışım demek :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım, nefis olmuş hemde pratik, en kısa zamanda yapmalı afiyetle yemeli, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. bu poğaça biz de 'annne poğaçası' dır. hep anneme
    yaptırırım :)

    YanıtlaSil
  7. merhabalar sizi izlemeye aldım bende sizi bloğuma beklerim
    www.kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Ben de genelde çok fazla yağ koymuyorum. Bu tarifte az yağlı olduğu için kesin deneyeceğim. Teşekküler.

    YanıtlaSil
  9. :)
    asla hayır diyemem bu güzelliğee..:)
    hele ki yanında patates salatası da varsa muhteşem bir çay kombinidir benim için..:)
    ellerin dert görmesin canımm,,
    teyzemizin de gönlüne sağlık...
    muhabbetle..

    YanıtlaSil