1 Nisan 2013 Pazartesi

Şerbeti Sütlü


Şerbeti Sütlü

Malzemeler;
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı dolusu toz şeker
4 yemek kaşığı dolusu un
4 yemek kaşığı dolusu irmik
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kabartma tozu
Vanilya

4 su bardağı süt (800 ml)
1 su bardağı toz şeker

1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Yapılışı;
Revaniden çok çok hafif, yapımı çocuk oyuncağı, lezzeti süper..
Yumurtalarla şekeri mikserle köpürtün. İrmik hariç malzemeleri eleyip ekleyerek kek hamurunu elde edin. Kare borcam veya orta boy hafif yağlanmış bir tepsiye kek hamurunu boşaltın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Kek fırında pişerken 2 bardak süt ve 1 bardak şekeri, şekerin eriyeceği ısıya gelene kadar bir tencerede ısıtın. Süt kaynar sıcaklığa gelmeyecek, sadece şekeri eritecek ısıda olması yeterli. Şeker eridikten sonra kalan 2 bardak sütü ekleyerek soğuk bir süt şerbeti elde edin. Gerekirse balkona:) veya buzdolabına koyabilirsiniz. Fırından çıkan sıcacık kekin üzerine şerbetin tamamını gezdirerek dökün. Kek bütün şerbeti hemen emecektir. Biraz ılıdıktan sonra krem şantiyi hazırlayarak üstünü krem şantiyle kaplayın.
En az 2 -3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Ben tadını bu haliyle daha çok beğendim ama görüşler bir gün sonra daha lezzetli olduğu yönünde.. :) Bu ölçülerle ortalama 16 - 20 dilim arası tatlı çıkıyor. Üzerini damak tadınıza göre süsleyebilirsiniz.
2 hafta önce facebookta gördüğüm bu tarif için Cahide&Jibek'e çok teşekkür ediyorum.

Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. çok beğendim canım.çokta şık bir sunum olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Reyyan'cım, ne güzel bir tatlı olmuş,sabah sabah canım çekti vallahi:)) sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canim nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ay harikaa görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Reyyan tatlı bir renge bürünmüş tatlın,ellerine sağlık.,Hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil