16 Nisan 2013 Salı
Karamelli Kraker Pasta
Karamelli Kraker Pasta
Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı
Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine karamel sos
Yapılışı;
Bu tarifi mutfak penceresi'nde ilk gördüğümden beri kafaya takmıştım. Bir tane kat kat pasta yok bloğumda, bunu da beğenmiş yapılacaklar listesine (çarşafına) eklemiştim. Birazcık uyarlayarak bu hale getirdim.
Oda ısısındaki tereyağıyla diğer malzemeleri yoğurun. Hamuru elma büyüklüğünde bezelere bölün. Merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. 24 - 28 cm çapında bir tencere kapağıyla kurabiye yapar gibi yuvarlaklar kesin. 180 derecede 8 - 10 dk. arası pişirin. Son krakerler pişmeye yakın muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
Vanilya hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin, ocaktan alıp vanilya ekleyin. Muhallebi biraz ılıdıktan sonra bisküvilerin aralarına ve en üst kata sürün. Bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis öncesi 1 - 2 yemek kaşığı karamel dökerek servis yapın.
Aslında yayınlamakta tereddüt ettiğim bir tarifti, çünkü krakerler ne çıtır, ne de yumuşak ara bir kıvamda. Bana kalırsa benim orjinal tariften çok uzaklaşmamdan dolayı böyle oldu. Hatta pişerken şu içi boş tombul ekmekler gibi olmuştu ilki, neyse ki sonrakiler güzel pişti. Hamurlar tepsiye koyarken biraz şekil değiştiriyor. Ben piştikten sonra hepsini üst üste koyarak aynı boyda olması için kenarlarından kestim yamulanları.. Pastayı tek başına yerseniz lezzeti pek yok, ama karamele bularsanız ikisinin uyumu muhteşem. Kıvamı yoğun meyveli sosların da yakışacağını düşünüyorum. Tarifin orjinalini incelemenizi tavsiye ederim..
Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhabalar,
YanıtlaSilBen bu pastaya. Anladığım kadar ile sizi bayağı zorlamış ama sonuç bir harika. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
evet gece gece ugrasmistik;))
SilBen de de yok böyle kat kat nefis bir pasta tarifi :)
YanıtlaSilBol vakitli günlerde yapılmak üzere,çarşafıma ekledim ben de ;)
Ellerine sağlık canım, şifa olsun inşAllah..
Medovik pastanın malzemeleriyle oynanmış hali :)
YanıtlaSilPek güzel görünüyor. Ellerine sağlık.
evet oynanmisin oynanmisi benimki de..
SilAnnem yapardı buna benzer bir pasta ama yıllar yıllar öncesinde.. Biz Turta derdik. Tek tek açardı hamurları ve tek tek pişirirdi, bir pasta için epey ayrı yuvarlak pişirirdi, incecik olurdu katlar, her araya krema sürerdi, kesilirken tok olurdu, ayy anlatamadım işte, anlarsın sen... Biz bayılırdık, hatta teyzemin kızının sözünde yapmıştı 2 gün uğraşmıştı, evin yeryeri hamurdu.. Ayy amma yazdım haa, diyeceğim o ki zahmetli ama güzel bir pasta olurdu, kışın üstüne muz, sonra çilek falan koyardık... Ama bence karamellisi en harikası olur...
YanıtlaSilEllerine sağlık, harika görünüyor...
amonyakli pasta olabilir mi? ben de anneyim ya, yaptim kizlarima;))
SilGörüntüsü şahane. Karamel bitiriyor işi gerçekten.
YanıtlaSilBu tür pastaları merak ediyordum aslında. Bisküvisi iyi yumuşar mı diye. Ama bekledikçe sanırım güzelleşiyor. Ben de denemeliyim böyle bir tarif. Ellerinize sağlık.
ayyy bu nasıl görüntü şahane şahane ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, nefis olmuş pasta. Hani yeme de yanında yat dediklerinden:))
YanıtlaSilNasıl güzel bir pasta, Medovik pastaya benziyor yapılışı.. Karamel harika görünüyor..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
eline sağlık tatlım mmmmm güzel olmuş iyiki yayınlamışsın:)))
YanıtlaSilTarif için teşekkürler.
YanıtlaSilBenim ev yapılı bisküviden denediğim pastaya benziyor :) Böyle bisküvileri seviyorum, çok güzel lezzetlendirme seçenekleri oluyor. Epeydir de yapmamıştım, aklıma düşürdün Reyyan :)
YanıtlaSilÇok güzel görunuyor canım, ellerıne sağlık bu pastanın göruntusu rus pastasına benzemıs bende rus pastasını denemıstım cok guzel oluyor.Bu tarfiten biraz değişik onuda denemenı tavsıye ederım :))
YanıtlaSilHarika görünüyor..Tarifi tekrar inceleyeyim..Yapacağım mutlaka..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Müthiş görünüyor. olsada yesek..
YanıtlaSilBu tür pastaların kek bölümünün yapımını hep merak etmişimdir.Tarifini aldım inşallah bir ara yaparım senin kadar güzel olmayacağına eminim fakat denemekte fayda var,ellerine sağlık nefis ve harika görünüyor
YanıtlaSilSiz bu pastayı birde Cafe pepelada görün nefis .
YanıtlaSil"Karamelli Kraker Pasta" harika görünüyor, Best of 2013'te yer almasına hiç şaşırmadım : ) elinize sağlık
YanıtlaSil