6 Mayıs 2011 Cuma

Havuç Kabak Tarator


Malzemeler;
5 adet havuç
3 adet kabak
5 - 10 dal dereotu
1.5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı;
Kabakların ve havuçların tepelerini kesin, havucun kabuklarını soyun. Sebzeleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Kabakları salatayı sulandırmaması için  fazla suyunu sıkın. Ayrı ayrı tencerelerde birer kaşık sıvı yağla orta dirilikte kalacak kıvamda kavurun. Ilımaya bırakın. Bu esnada yoğurtları ince doğranmış sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırın, dereotunu doğrayın. Bütün malzemeleri birbirine karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerini ister dereotu ister cevizle süsleyin.

Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Çok sevdiğim sunumu ile harika bir lezzet elinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok severim ben bunu çok sıkta yaparım harika görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Canım teyzemin ellerinden yemiştim bu salatayı ilk kez. Çok severim, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. ben de misafirler yapmıştım çok güzel oluyor tadını bilirim canım ellerine sağlık güzel hafta sonları

    YanıtlaSil
  5. bugün yedim daha..hergün olsa yerim..çok lezzetli:))ellerine sağlık canımm çok iştah açıcı..

    YanıtlaSil
  6. bende bayılırım elinize sağlık sizi izlemeye aldım

    YanıtlaSil
  7. Enfes gözüküyor , çok severim ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil