Davet Sofrası'ndan salatamız...
Malzemeler;
5 adet havuç
3 adet kabak
5 - 10 dal dereotu
1.5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Yapılışı;
Kabakların ve havuçların tepelerini kesin, havucun kabuklarını soyun. Sebzeleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Kabakları salatayı sulandırmaması için fazla suyunu sıkın. Ayrı ayrı tencerelerde birer kaşık sıvı yağla orta dirilikte kalacak kıvamda kavurun. Ilımaya bırakın. Bu esnada yoğurtları ince doğranmış sarımsak ve tuz ilavesiyle karıştırın, dereotunu doğrayın. Bütün malzemeleri birbirine karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerini ister dereotu ister cevizle süsleyin.
Afiyet olsun...
Çok sevdiğim sunumu ile harika bir lezzet elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSilçok severim ben bunu çok sıkta yaparım harika görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım teyzemin ellerinden yemiştim bu salatayı ilk kez. Çok severim, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilben de misafirler yapmıştım çok güzel oluyor tadını bilirim canım ellerine sağlık güzel hafta sonları
YanıtlaSilbugün yedim daha..hergün olsa yerim..çok lezzetli:))ellerine sağlık canımm çok iştah açıcı..
YanıtlaSilbende bayılırım elinize sağlık sizi izlemeye aldım
YanıtlaSilEnfes gözüküyor , çok severim ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSil