Yoğurtlu Patlıcan Sarma
Malzemeler;
3 adet geniş ve düz patlıcan (dilimlerin daha düz olması için)
1 su bardağı süzme + sade yoğurt
1 adet çengelköy salatalık iri rendelenmiş
Dere otu
Yapılışı;
Patlıcanları uzun dilimler halinde kesin, tuz serperek yarım saat kadar acısının çıkması için bekletin. Bu arada yoğurt, dere otu ve salatalığı karıştırın. İsterseniz içine krem peynir veya labne de ekleyebilirsiniz. Ben son anda vazgeçtim peynir eklemekten ama lezzetli olacağına inanıyorum.
Patlıcanları kızartın, kağıt havlu üzerinde fazla yağını alın. Her birine 1 silme yemek kaşığı yoğurt sürerek rulo yapın, dik dik dizerek tabağa alın.
Afiyet olsun...
patlıcan kızartmasına bayyılırım enfes olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bayılırım patlıcan ve kabak sarmasına öpüyorum.Bende beklerim:)))
YanıtlaSilHımmm olsada yesem.Çok nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler;
Çok güzel görünüyor . Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilne güzel bir sunum harika görüntü ellerine sağlık canım
YanıtlaSilhayırlı cumalar selamlar
Patlıcan kızartma nefis görünüyor,sunumunuzda harika ellrinize sağlık.
YanıtlaSilYaz geldi kızartmalar başladı aralarında en sevdiğimde patlıcan dır gerçekten tek geçerim bu tarifte süper olmuş oldukça leziz görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilçok değişik bir sunum olmuş gerçekten ellerine sağlık
YanıtlaSilHakikaten iştah açıcı bir sunum olmuş. Yaz da geldi ya artık başlarız patlıcan biber kızartmalarına bir de yoğurt ve taze ekmekle olunca muhteşem olur...
YanıtlaSilişte yazın habercisi patlıcan:) ne güzel olur bu yemek şöyle denizden acıkıp eve gelince yada bu akşam hafif bir şeyler atıştıralım deyip karpuz peynir yenilen bir akşamüzeri keyfinde...Ellerine sağlık, yaz moduna girdik sayende:)
YanıtlaSilsevgiler
patlıcan ve yoğurt nefis bişey , farklı bir sunum , ellerinize sağlık, sevgiler..
YanıtlaSilTam diyecektim ki o resimde yanda gözüken nedir, tarifi?? Bir aşağıya indimki tarif. Ellerinize sağlıkkkkk.
YanıtlaSilKopyacı anne Çiğdem