1 Temmuz 2010 Perşembe

Müslili Diyabetik Kup



Müslili Diyabetik Kup


Malzemeler;
2 su bardağı prebiyotik yoğurt veya sade yoğurt
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Meyveli müsli veya meyveli kellogg's
Birkaç adet dilediğiniz meyve



Yapılışı;
Eğer sade yoğurt kullanacaksanız ince bir tülbentte yarım saat kadar bekleterek yoğurdun suyunun birazını süzün. Süzülen yoğurda pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın. 
Kupların dibine 1 kaşık müsli 2 kaşık yoğurt şeklinde kat kat sırayla dizin.Üzerini bir kaşık balla veya mevsim meyveleriyle süsleyip tüketin. 


Ben evdeki müsliyi tüketme namına bu kupları yaptım. Çünkü sütle yulaf-tatlı karışımını sevemedim bir türlü.Eğer müslinin ağırlıklı tadını almak istemiyorsanız aralara da meyveler koyabilirsiniz.Meyveli yoğurtla deneyebilirsiniz. Damak zevkinize hangisi hitap ediyorsa...


Afiyet olsun...



2 yorum:

  1. Çok iştah açıcı ve sağlıklı gözüküyor. Yoğurda hindistan cevizi katma fikride hoşuma gitti. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım. Ben muhallebinin tabanına koyuyorum müsli. Harika bir fikir seninki de. Çok sağlıklı. Sağlıcakla kal.

    YanıtlaSil