Mısırlı Bezelyeli Pilav Malzemeler; 2 su bardağı pirinç 1su bardağı haşlanmış bezelye 1 su bardağı konserve mısır 2 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ
Yapılışı; Pirinçlerinizi ılık suda yarım saat bekletin. Pilav tencerenize tereyağı ve sıvı yağı alarak yağınızı eritin. Pirinçleri bir kaç su yıkayıp süzerek tencereye alın. Rengi dönüp diri kıvama gelene kadar tuzla birlikte kavurun. Bezelye ve mısırları ekleyip biraz karıştırın. 3 - 3.5 su bardağı kadar su ekleyip pişirmeye bırakın.Dinlendikten sonra servis yapın.
Bu tarifi tuz-biber pilavlar etkinliğine gönderiyorum.
Eline saglik. Nefis bir pilav olmus. Sevgiler...
YanıtlaSilgdo yüzünden mısırdan uzak dursam da bu pilav çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil