28 Haziran 2010 Pazartesi

Mısırlı Bezelyeli Pilav



Mısırlı Bezelyeli Pilav


Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
1su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı konserve mısır
2 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ


Yapılışı;
Pirinçlerinizi ılık suda yarım saat bekletin. Pilav tencerenize tereyağı ve sıvı yağı alarak yağınızı eritin. Pirinçleri bir kaç su yıkayıp süzerek tencereye alın. Rengi dönüp diri kıvama gelene kadar tuzla birlikte kavurun. Bezelye ve mısırları ekleyip biraz karıştırın. 3 - 3.5 su bardağı kadar su ekleyip pişirmeye bırakın.Dinlendikten sonra servis yapın.


Bu tarifi tuz-biber pilavlar etkinliğine gönderiyorum.


Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Eline saglik. Nefis bir pilav olmus. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. gdo yüzünden mısırdan uzak dursam da bu pilav çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil