Malzemeler;
1 kutu krema (200ml)
1 su bardağı süzülmüş veya süzme yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için;
Mevsim meyveleri, meyve sosu veya benim yaptığım gibi toz fıstık.
(Tarif ev cini'nden. Biraz kendimce uyarladım)
Yapılışı;
Süt ve kremayı bir tencerede ısınana kadar pişirin.Ocaktan alıp şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın.Toz jelatini 2 yemek kaşığı suyla açın. Sütlü karışıma ekleyip karıştırın. Son olarak yoğurdu ve vanilyayı ekleyin karıştırın. Küçük kuplara paylaştırarak 4 - 5 saat buzdolabında dinlendirin.Servis yaparken süsleyerek servis yapın.
Panna cotta, sütlü tatlı sevenler için bir alternatif. Çok hafif ve benim için günün her saati tüketilebilecek bir tatlı.Sütlü tatlı seviyorsanız eğer muhakkak deneyin derim.
Afiyet olsun...
Ellerine sağlık değişik hafifi bir lezzeti olduğunu düşünüyorum denicem:)
YanıtlaSilçok severim
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor
Ellerine saglik. Olsa da yesek.
YanıtlaSil