3 Haziran 2010 Perşembe

Ispanaklı - Mantarlı Muska Börekler (Milföy)

Ispanaklı - Mantarlı Muska Börekler (Milföy)



Malzemeler;
Yarım kg. ıspanak
250 gr. mantar
1 adet soğan
1 paket milföy hamuru
Tuz , baharat


Yapılışı;
Milföyleri birbirinden ayırmadan ikili olarak çözülmeye bırakın. Ispanakları ayıklayıp doğrayın. Soğanları jülyen doğrayın ve bir tencerede sıvıyağda pembeleştirin, mantarları ekleyerek suyunu salıp çekene kadar tekrar kavurun. Ispanakları ekleyip rengi değişene kadar karıştırın, tuz ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alın. Eğer içi çok pişirirseniz iç malzemeniz az olur. Ispanakların hafif diri kalması böreği daha lezzetli yapar. 
Milföyleri hafif unlanmış tezgahta A4 boyutuna gelene dek merdaneyle açın. Açtığınız milföyü enine üçe keserek hamurun her yerine hazırladığınız içten koyun. Muska şekli vererek katlayın.
Böreklerinize yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 180 derecede üstü kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.


Afiyet olsun... 

5 yorum:

  1. ellerine sağlık hayatım...sevgiler öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. ıspanaklı ve mantarlı hımmmm bende bayılırımmm

    YanıtlaSil
  3. sayısını kaçırmamak kaydıyla tavsiye ediyorum..

    YanıtlaSil
  4. ımmm güzel olur hem ıspanak hem mantar ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ıspanağıda mantarıda çok severim eline sağlık!

    YanıtlaSil