20 Haziran 2010 Pazar

Paçanga Böreği



Paçanga Böreği


Malzemeler;
3 adet yufka
1 küçük kutu pastırma
250 gr kaşar rendesi


İsterseniz içine ayrıca 1-2 sivri biber 1 de domates.


Yapılışı;
Eğer çemen sevmiyorsanız pastırmaların çemenlerini ayıklayın. Ama lezzeti için ben bir kısmını çemenli bırakıyorum. Ayıklanmış pastırmaları küçük küçük doğrayıp eğer üst üste koyarak doğradıysanız yapışanları birbirinden ayırın. Domates ve biber ekleyecekseniz biberi ve domatesi zar şeklinde doğrayın. İç malzemelerini birbirine karıştırın. Ben biberli,domatesli sevdiğim için bir kısmını böyle bir kısmını sade yapıyorum. Yufkaları tezgaha serin 4 eşit parçaya bölün. Geniş kenarlarına hazırladığınız içten koyun, rulo börek şeklinde ama yassı sarın.Böreğin sivri ucunu suya değdirerek yapıştırıp kapatın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis yapın. Eğer çok yağlı olur diyorsanız sıvı yağ koyduğunuz bir tavada gene önlü arkalı kızartarak hazırlayın. 


Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder