31 Mayıs 2010 Pazartesi
Pirinçli Kabak Salatası
Pirinçli Kabak Salatası
Malzemeler;
1 kg kabak
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
Dere otu
Yoğurt (2 - 3 su bardağı kadar)
İsteğe bağlı mayonez ve sarımsak
Yapılışı:
1 su bardağı pirinçle pilavınızı pişirin ve soğumaya bırakın. İsterseniz pilavı mısırla birlikte pişirebilirsiniz.Bana konserve mısırlar tatlı geldiği için ben mısırı pilavla pişirerek tuzlu mısıra çevirmiş oldum.
Kabakların tepelerini kesip, temizleyin. Kabuklarını soymadan hepsini rendeleyin. Kabakların suyunu elinizle sıkın, sıkmadığınız takdirde salatanız sulu olacaktır. Biraz sıvı yağ koyduğunuz tencerede kabaklar diriliğini kaybedene dek kavurun. Bu sırada tuz ve isterseniz sarımsağı ekleyin.Kabağı da soğumaya bırakın.
Genişçe bir kabın içinde yoğurdu biraz mayonezle çırpın. Mayonez kullanmak istemezseniz yoğurdu süzme yoğurtla karıştırıp koyu kıvam verebilirsiniz. Süzme yoğurdunuz da yoksa istediğiniz kadar yoğurdu temiz bir tülbentte süzmeye bırakın. Birkaç saat sonra süzme yoğurdunuz hazır.
Soğuyan bütün malzemeleri yoğurdunuzun içine alın.Dere otunu da içine doğrayarak salatanızı harmanlayın. İşte müthiş salatanız hazır. Dilediğiniz gibi servis edin.Mutlaka tavsiye ediyorum.
Afiyet olsun...
Bu güzel salatayı narince'nin kabak tadı etkinliğine gönderiyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
pirinçli olarak hiç denemedim. ama en yakın zamanda gelecek misafirlerime mutlaka bu şekilde yapacağım. ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif...Kabak yemeyenler için alternatif.
YanıtlaSilÇok güzel
YanıtlaSil