Safranlı Sebze Çorbası
Malzemeler;
2 adet patates1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan(isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı kırık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Soğan hariç sebzelerin kabuklarını rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Ben her zaman soğan eklemiyorum isterseniz eklemeyebilirsiniz. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanları ekleyip soteleyin. Rendelediğiniz sebzeleri ve pirinçleri ekleyin. Su ve tuzu ekleyerek ağzını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ben düdüklü tencerede 25 dk. kadar pişiriyorum. Pişen çorbay pürüzsüz hale gelene dek blendırdan geçirin.Safranla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder