27 Haziran 2010 Pazar

Safranlı Sebze Çorbası


Safranlı Sebze Çorbası

Malzemeler;
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan(isteğe bağlı)
1/2 çay bardağı kırık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
Soğan hariç sebzelerin kabuklarını rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Ben her zaman soğan eklemiyorum isterseniz eklemeyebilirsiniz. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanları ekleyip soteleyin. Rendelediğiniz sebzeleri ve pirinçleri ekleyin. Su ve tuzu ekleyerek ağzını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ben düdüklü tencerede 25 dk. kadar pişiriyorum. Pişen çorbay pürüzsüz hale gelene dek blendırdan geçirin.Safranla süsleyip servis yapın. 

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder