5 Nisan 2013 Cuma

Meyveli Bulgur Salatası


Aranızda fotoğraf makinesiyle konuşan var mı, benim gibi? Geçenlerde ve daha öncelerde dumanı üstünde çaylar, çorbalar çekmeye çalışırken küçük makinemle konuşuyorum ben. " Sen niye o dumanı çekmiyorsun? Bak Ali'nin Ayşe'nin ne güzel dumanı tütüyor. :(( Bütün şeyimi dağıtıyorsun. Benim şimdi tarifin altına sıcak çayla mı için yazmam gerekecek?"  gibilerinden şikayetlenip dertleniyorum ben. Hani çektiklerim canlı canlı çıksın diye de evin orasında burasında bitiyorum. Ama öyle makineler var ki, koy istediğin yere, çek, bomba gibi. Yine de çektiklerine bakarak seviyorum makinemi ama, sevmek zorundayım çünkü:))


Kaşığım nasıl? Ben küçükken annemin vardı böyle kaşık çatalları, şimdilerde vintage hani.. Bu kaşığın sahibi o kadar becerikli o kadar hoş bir hanım ki.. Daha önce çeşitli el sanatları kurslarına gitmiş, öğretmenlik yapamazsam diye teklifleri geri çevirmiş, on parmağında on marifet bir bayan. Ayy bu kaşığı bana verir misin fotoğraf çekeyim? dedim. "Takım o benim." deyince gözlerim açıldı. Hem devamı da varmış, hem vermez ki dedim ama ona rağmen verdi bana, çok sağolsun.. 


Meyveli Bulgur Salatası

Malzemeler;
1/2 su bardağı pilavlık bulgur
2 silme yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakal
10 adet çilek
Kaju taneleri

2 yemek kaşığı pekmez
Yarım limon suyu
Zetinyağı

Yapılışı;
Bulguru 3/4 su bardağı su ve toz şeker ilavesiyle pişirin.  Bir kaba alarak soğutun. Portakal ve çilekleri eşit boylarda doğrayın. Soğuyan bulgura kajularla birlikte ekleyin. Pekmezi limon suyuyla açın,salataya karıştırın. En son yağını ekleyerek servis yapın.

Değişik salatalara sofralarında yer açanlar için güzel bir tarif. Kuzu Kulağı Salatası gibi.. Ekşili, tatlılı değişik bir salata. Çoğunluğun beğeneceği kanaatindeyim, tavsiyemdir. 

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. elıne sağlık meyvelı ılgımı cektı resımlerde gayet hoş bence

    YanıtlaSil
  2. ahhh canım konuşmazmıyım hem de nasıl konuşuyorum bir görsen bu ara fotoğraflara takmış durumdayım zaten millet neler çekiyor biz neden çekemiyoruz diye diye makinemin başının etini yedim:) sonunda bana sen beceriksizsin dedi:))
    şaka bir yana gerçekten de görsel çok önemli ben görsellerini beğendiğim bir blogda saatlerce kalabiliyorum fotoğraflarını sevdiğim blogculardansın sende:)
    ah kaşık ta eskiden kalma ama şimdilerin modası çok özler olduk
    bu tarif çok değişikmiş merak ettim bak ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım yine nefis bir salata olmuş.
    Yok korkudan konuşmuyorum fotograf makinasıyla, dile gelip amma da beceriksizsin bırak beni diyecek diye.
    Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. Ben de fotoğraf makianasıyla konuşanlardanım sağ olsundinliyor ama uygulamıyor:,foto güzel,tarif değişik, kaşık şık daha ne olsun, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel konuşan, güzel iş gören fotoğraf makineleri istiyoruz.:)

      Sil