16 Nisan 2013 Salı

Karamelli Kraker Pasta


Karamelli Kraker Pasta

Malzemeler;
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı

Muhallebisi için;
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Üzerine karamel sos

Yapılışı;
Bu tarifi mutfak penceresi'nde ilk gördüğümden beri kafaya takmıştım. Bir tane kat kat pasta yok bloğumda, bunu da beğenmiş yapılacaklar listesine (çarşafına) eklemiştim. Birazcık uyarlayarak bu hale getirdim.
Oda ısısındaki tereyağıyla diğer malzemeleri yoğurun. Hamuru elma büyüklüğünde bezelere bölün. Merdaneyle yarım cm kalınlığında açın. 24 - 28 cm çapında bir tencere kapağıyla kurabiye yapar gibi yuvarlaklar kesin. 180 derecede 8 - 10 dk. arası pişirin. Son krakerler pişmeye yakın muhallebiyi hazırlamaya başlayın.
Vanilya hariç tüm malzemeyi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin, ocaktan alıp vanilya ekleyin. Muhallebi biraz ılıdıktan sonra bisküvilerin aralarına ve en üst kata sürün. Bir gün buzdolabında beklettikten sonra servis öncesi 1 - 2 yemek kaşığı karamel dökerek servis yapın.
Aslında yayınlamakta tereddüt ettiğim bir tarifti, çünkü krakerler ne çıtır, ne de yumuşak ara bir kıvamda. Bana kalırsa benim orjinal tariften çok uzaklaşmamdan dolayı böyle oldu. Hatta pişerken şu içi boş tombul ekmekler gibi olmuştu ilki, neyse ki sonrakiler güzel pişti. Hamurlar tepsiye koyarken biraz şekil değiştiriyor. Ben piştikten sonra hepsini üst üste koyarak aynı boyda olması için kenarlarından kestim yamulanları.. Pastayı tek başına yerseniz lezzeti pek yok, ama karamele bularsanız ikisinin uyumu muhteşem. Kıvamı yoğun meyveli sosların da yakışacağını düşünüyorum. Tarifin orjinalini incelemenizi tavsiye ederim..

Afiyet olsun..

20 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ben bu pastaya. Anladığım kadar ile sizi bayağı zorlamış ama sonuç bir harika. Bana da beklerim. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Ben de de yok böyle kat kat nefis bir pasta tarifi :)
    Bol vakitli günlerde yapılmak üzere,çarşafıma ekledim ben de ;)
    Ellerine sağlık canım, şifa olsun inşAllah..

    YanıtlaSil
  3. Medovik pastanın malzemeleriyle oynanmış hali :)

    Pek güzel görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Annem yapardı buna benzer bir pasta ama yıllar yıllar öncesinde.. Biz Turta derdik. Tek tek açardı hamurları ve tek tek pişirirdi, bir pasta için epey ayrı yuvarlak pişirirdi, incecik olurdu katlar, her araya krema sürerdi, kesilirken tok olurdu, ayy anlatamadım işte, anlarsın sen... Biz bayılırdık, hatta teyzemin kızının sözünde yapmıştı 2 gün uğraşmıştı, evin yeryeri hamurdu.. Ayy amma yazdım haa, diyeceğim o ki zahmetli ama güzel bir pasta olurdu, kışın üstüne muz, sonra çilek falan koyardık... Ama bence karamellisi en harikası olur...
    Ellerine sağlık, harika görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amonyakli pasta olabilir mi? ben de anneyim ya, yaptim kizlarima;))

      Sil
  5. Görüntüsü şahane. Karamel bitiriyor işi gerçekten.
    Bu tür pastaları merak ediyordum aslında. Bisküvisi iyi yumuşar mı diye. Ama bekledikçe sanırım güzelleşiyor. Ben de denemeliyim böyle bir tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ayyy bu nasıl görüntü şahane şahane ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım, nefis olmuş pasta. Hani yeme de yanında yat dediklerinden:))

    YanıtlaSil
  8. Nasıl güzel bir pasta, Medovik pastaya benziyor yapılışı.. Karamel harika görünüyor..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık tatlım mmmmm güzel olmuş iyiki yayınlamışsın:)))

    YanıtlaSil
  10. Benim ev yapılı bisküviden denediğim pastaya benziyor :) Böyle bisküvileri seviyorum, çok güzel lezzetlendirme seçenekleri oluyor. Epeydir de yapmamıştım, aklıma düşürdün Reyyan :)

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel görunuyor canım, ellerıne sağlık bu pastanın göruntusu rus pastasına benzemıs bende rus pastasını denemıstım cok guzel oluyor.Bu tarfiten biraz değişik onuda denemenı tavsıye ederım :))

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor..Tarifi tekrar inceleyeyim..Yapacağım mutlaka..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Müthiş görünüyor. olsada yesek..

    YanıtlaSil
  14. Bu tür pastaların kek bölümünün yapımını hep merak etmişimdir.Tarifini aldım inşallah bir ara yaparım senin kadar güzel olmayacağına eminim fakat denemekte fayda var,ellerine sağlık nefis ve harika görünüyor

    YanıtlaSil
  15. Siz bu pastayı birde Cafe pepelada görün nefis .

    YanıtlaSil
  16. "Karamelli Kraker Pasta" harika görünüyor, Best of 2013'te yer almasına hiç şaşırmadım : ) elinize sağlık

    YanıtlaSil