21 Temmuz 2012 Cumartesi

Soğan Dolması Ramazan Özel 2. Gün


Soğan Dolması

Malzemeler;
3 adet soğan
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
1/2 çay bardağı kırık pirinç
1/2 çay bardağı bulgur
Maydanoz, taze nane, dere otu
1 diş sarımsak
Tuz, kimyon, kara biber

1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;
Soğanların bir tarafından tam ortasına gelecek kadar kesikler atıp yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan soğanları kat kat parçalamamaya dikkat ederek birbirinden ayırın. Kesik attığınız için katlar birbirinden kolayca ayrılacaktır. En orta kısmını isterseniz dolmanın içinde kullanmak için doğrayın ya da tencerenin dibine dizin. 
İç harç için bütün malzemeleri karıştırarak yoğurun. Soğan yapraklarının bir tarafına içten koyup sarın. Kat yeri alta gelecek şekilde tencereye dizin. Bütün yaprakları böylece hazırlayın. Üzerine salçalı suyu dökün. Tereyağını küçük küçük doğrayıp dolmaların üstüne yerleştirerek pişirin. 
'Soğan dolması yiyerek soğana mı boğulacağız?' bir tarif değil bu. Soğanlar haşlandıktan sonra dolmalar hazırlandığı için soğan keskinliğini haşlama suyuna bırakıyor. Lahana dolması gibi tadı var ve de sarması en kolay dolma, siz sarmadan o sarılıyor mesela yuvarlak olduğu için. :)

Afiyet olsun..

Günün duası:

Allah'ım çok verip azdırma, az verip muhtaç etme. (Beyimin duası :) )


4 yorum:

  1. Soğan dolması hi yapmadım..ama sizinki muhteşem duruyor..ellerinize sağlık..denemek te fayda var..Eşnizin duası süper..sevgilerimle hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  2. Ben de mutlaka denemek isterim bu nefis görünen soğan dolmanı .Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. bende soğan dolması denemesi yaptım. Adı üstünde deneme, o yüzden sizinki ile kıyaslanamaz :)bakmak isterseniz.

    http://sapyadasaman.blogspot.com/2012/07/bulgurun-gucu-adna.html

    YanıtlaSil
  4. yorumunuz için teşekkür ederim dikkate alacağım :)

    YanıtlaSil