Malzemeler;
1 paket etimek
4 adet patlıcan
4 -5 adet domates
2 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet küp şeker
Kuru nane, kekik, tuz, kara biber
Yapılışı;
Patlıcanlara bir kaç çizik atıp fırında közleyin. Domateslerin kabuklarını soyup rondoda püre haline getirin. Sıvı yağda sarımsak ve şekerle kaynayana kadar pişirin, kaynayınca altını kısın. Baharatlarını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kat kat döşenecek bir salata olduğundan kenarlı bir servis tabağına hazırlamanızda fayda var. Etimekleri kırarak tabanın her yerini doldurun. Üzerine henüz sıcakken domates sosunu gezdirin. Közlenmiş patlıcanları ince ince kıyarak domates sosunun üzerini kaplayın. Yoğurtla patlıcanların üstünü kapatıp, servis öncesi dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Yoğurdu koyu kıvamlı kullanmanızda fayda var. Ben domates sosundan kullandım üstü için, nane ve kırmızı biber ikilisi veya başka şeyler de kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Günün duası:
Bize bizden yakın olan Rabbimiz, içimize umut ver. Sükun ver. Dilimize dua ver. (Fatma Karabıyık Barbarosoğlu)
Oooo yooo bu tam benlik, közde patlıcan için ölürüm.. Bu akşamki iftar yemeğine yetiştiremem ama kesin deneyeceğim ben bunu, ellerine sağlı. ( Bu arada domates çorbasını yaptım çok güzel oldu:) )
YanıtlaSilBir dahakine bir iki tane de kırmızı biber de at içine çok daha güzel olsun.. :)Sen gel bize inşallah. Ramazan'dan sonra serinler inince, yaparım ben sana..
Silellerine sağlık canım...sevgiler
YanıtlaSilyine tadı ve görüntüsü ile harikalar yaratmışsınız...ellerinize sağlık...HAYIRLI RAMAZANLAR
YanıtlaSilnefis bir salata canım.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir salata nefis oluyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilReyyan harika bir tad bu
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar diliyorum
sevgilerrr
çok güzel bir tarifmiş kesin deneyeceğim,afiyet olsun cnm hayırlı ramazanlar :)
YanıtlaSilbu tarifi başka bir yemek sitesinde görüp yaptım iftar soframız için. Çok güzel oluyor gerçekten :) ellerinize sağlık..
YanıtlaSil