26 Ağustos 2011 Cuma

Sütlaç


Sütlaç

Malzemeler;
1 nescafe fincanı pirinç
2.5 su bardağı su
1 lt süt
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı su
Vanilya

Yapılışı;
Pirinçleri 2.5 su bardağı suyla bütün suyu çekene kadar pişirin. Bir kap içinde nişasta ve pirinç ununu suyla birlikte açın. Sütü pirincin üzerine ekleyin, tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın. Süt kaynadığında nişastalı karışıma sütten birer kaşık alıp karıştırarak nişastalı karışımı ılıştırın. Karışımı sütün üzerine boşaltın, karıştırmaya devam ederek kıvam almasını bekleyin, kaynamaya başladığında şekeri ekleyip eridiğinde ocaktan alın. Vanilyasını katıp karıştırın ve soğumaya bırakın.
Eğer sütlacınız kıvam almazsa nişasta miktarını kendiniz ayarlayarak suyla açarak tekrar ılıştırıp karıştırın. Yalnız tenceredeyken yemek istediğiniz kıvamdan biraz daha yumuşak tutun. Çünkü sütlaç soğuduğunda biraz daha katılaşacaktır. Ayrıca pirinç ve şeker miktarını yine damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.

Genelde tarçınla veya ceviz, fındıkla süslenir. Ben çiğ tarçını hiçbir tatlıda sevmediğimden yalın fotoğrafladım. Siz istediğiniz gibi süsleyip püsleyin...

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Canim günaydin hayirli sabahlar .Ellerine saglik afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  2. tabağın biri hemen yenmiş bile.....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. öncelikle kandiliniz kutlu olsun, ev ahalisinin hayır diyemediği tatlıdır sütlaç, ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. ben çok severim. ve böyle katı olmalı. asla cıvık olanları sevmiyorum. annem çok çok güzel yapar. ellerine sağlık arkadaşım.Bu arada tepsin çok şık

    YanıtlaSil
  5. Ayy ben tepsiye bayıldım :)
    Çok güzel,çok hoş,güle güle kullan canım..
    Sütlaç da en sevdiğim sütlü tatlıdır..
    Ellerine sağlık..
    Hayırlı Kandiller diliyorum..

    YanıtlaSil
  6. Tepsiye ben de bayıldım, çok hoşuma gidiyor... içini doldurup doldurup resim çekesim var:)

    YanıtlaSil
  7. Aynen :) Benim de ilk gördüğüm tepsi oldu. Sütlaçları sonra gördüm ne yalan söyleyim? Ellerine sağlık canım. Kadir gecen mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık güzel tarif. Ben genelde sütlacımı Tatbak şubelerinden alıyorum. Hem mükemmel bir tadı var hem de çok ucuz. Ev yapımı sütlacı aratmıyor.

    YanıtlaSil