Bana kalsa ben bunu hep ayrı ayrı yapıp içmeye devam ederdim, taa ki behiye'de görene kadar. Aaa bu çok güzel olur dedim ve hemen işyerinin ağaçlarından erikleri toplayıp evdeki vişnelerle buluşturdum. İnanılmaz lezzetli oldu.
Eğer şerbetlerdeki aşuremsi kokuyu veya keskin baharat tadını sevmiyorsanız bu şerbet tam size göre..
Kırmızı Erik - Vişne Şerbeti
Malzemeler;
1 su bardağı erik
1 su bardağı vişne
2 lt su
1.5 - 2 su bardağı toz şeker
3 - 5 adet karanfil
Yarım çubuk tarçın
Yapılışı;
Bütün malzemeleri geniş bir tencere içine alın, erik ve vişneler hafiften çatlamaya başlayınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şekeri isterseniz su kaynamaya başlayınca sona doğru ekleyebilirsiniz, sebebini bilmiyorum ama annem öyle yapar.(Çok muallakta bir şey oldu bu.)
Soğuk soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
hayırlı ramazanlar, denenmesi gereken güzel bir mix olmuş....ellerinize sağlık
YanıtlaSilbenimde dolabımda sade kırmızı eriken var iftara soğuk soğuk olsun diye hazırladım şimdiden
YanıtlaSilsizin tarif çok değişikmiş tarçın ve karanfilde yakışmıştır eminim afiyet olsun canım sevgiler:)
Erikle tarçın kokusuna bayılırım ben, eminim iftarda serin serin pek de güzel olur. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok severim çok ama ben de hiç bir arada içmedim... hep tek tek, buz gibi dolaptan çıkarıp içtim! bu arada fotoğrafa BA-YIL-DIM!!! çok farklı olmuş sitedeki diğer fotoğraflar ile kıyaslayınca..
YanıtlaSilbende fotoğrafı çok beğendim,çok değişik bir çalışma.. beğenmene sevindim cnm bana da annem söylemişti :)
YanıtlaSilbenim de iftara yine yapasım var ama pazara gitmem lazım tembellik var üstümde
Behiye;
YanıtlaSiltekrar yap bence de:) fotoğraf aslında çok öncesinden de yapmak istediğim bir şey olmasına rağmen hiç oynamadım fotolarla bugüne kadar. Tepsi eskitme olunca fotoğrafı da eski olsun istedim, bi kereye mahsus. Bi daha yapar mıyım bilmiyorum.
harika rengi ne kadar güzel olmuş.Doğal içecek gibisi var mı?Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil