Mercimekli Rulolar
Malzemeler;
8 adet milföy hamuru
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yağlı haşhaş
Tuz, karabiber
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Yapılışı;
Çook önceki bir sofradan börek tarifi...
Milföyleri oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Bu arada mercimekli içi hazırlayın. Yeşil mercimekleri ezilecek kıvama gelene dek haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayın, yağda pembeleştirin ve yeşil mercimekleri üzerine ekleyin. Ezerek soğan ve mercimeği birbirine yedirin, ocaktan almaya yakın yağlı haşhaş ve baharatları ekleyerek ezme kıvamında bir iç hazırlayın.
Milföy hamurlarının 4'ünü kare olacak şekilde elinizle birleştirin. Un serpilmiş bir tezgahta merdane yardımıyla enine ve boyuna eşit şekilde açarak genişletin. Hazırladığınız içten kenarlardan hafif boşluk bırakarak hamurun üzerine sürün. Rulo şeklinde sarın, diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayarak buzdolabında soğuması için bekletin. Dolapta bekleyince dilimlemesi daha kolay oluyor ve iç malzeme kesilirken dağılmıyor. Fırınlamadan önce dilimleyerek 1 tatlı kaşığı süt ilave edilmiş yumurta sarısını üzerlerine sürün. 180 derecede kenarları ve üstü hafif kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Immm.. ben bunu kesin çok severim.. zaten mercimeğin her şeyini severim.. böreğini felan da yemiştim daha önce.. eline sağlık arkadaşım:)
YanıtlaSilEllerine saglik canim biz normal hmurdan yapariz azi acik deriz bu sekilde cok güzel olmus emeklerine saglik.
YanıtlaSilNe kadar muntazam olmuş rulolar. Bir o kadar lezzetli olduğuna da eminim. Mercimekli olması da cabası..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
çok güzel görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok lezzetli ve güzel görünüyorlar
YanıtlaSilmilföyle mercimekli börek denemek üzel fikir
ellerine sağlık
sevgiler:))
çok da pratikmiş.ellerine saglık.
YanıtlaSilmercimekliyse güzel olm uştur:) elinize sağlık...
YanıtlaSilmercimekli böreği çok severim, çocukluğumda en popüler gün yemeklerindendi:)) bükme diye de bir şey var mercimekli, her hali güzel yani... milföy ile oldukça pratik olmuş, kesmek için ne kullandın bıçak mı yoksa mini kurabiyeler için olduğu gibi misina- ip falan mı? Ellerine sağlık!
YanıtlaSilyapılabilirler listeme eklediğim güzel bir tarif, çok güzel görünüyor. tadından hiç şüphem yok. kaç gündür mercimekle ne yapabilirim diye düşünüyordum, buldum:)) blogunuz çok ferah:)
YanıtlaSilsevgiler
bu böreği bir akşam önceden yapsam nsıl olur acaba
YanıtlaSilyeni anne; bir gün önceden hazırlayabilirsiniz daha pratik olur, yalnız ertesi gün pişirmenizi tavsiye ederim, çünkü milföy hamurlu börekler bekledikçe yumuşayacaktır, ki siz de bunu demek istediniz heralde.
YanıtlaSil