23 Ağustos 2011 Salı

Maydanozlu Patlıcan Salatası



Maydanozlu Patlıcan Salatası


Malzemeler;
4 adet patlıcan
3 -  5dal maydanoz
1 diş sarımsak
Tuz, limon suyu


Yapılışı;
Patlıcanları yıkayıp kurulayarak üzerine bir kaç çizik atın. Bu işlem közlenirken patlıcanların patlamasını önler. 200 derece fırında arada çevirerek közleyin. Fırından alır almaz kabuklarını soyarak dilimleyin ve patlıcanların beyaz kalıp kararmaması için üzerlerine limon sıkın. Tuz serpip küçük doğranmış sarımsak ekleyerek karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine maydanoz serpiştirin.


Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Bayılırım...
    Bayılırım da niye yapmam ki... Hiç aklıma bile gelmiyordu. şimdi bu güzel fotoğrafla gözümün önünde canlanacak, canım isteyecek ve yapacağım:)
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. dolapta bekleyen közlenmiş patlıcanlar, her ne kadar böyle beyaz kalmasa da akşama önüme bu şekilde çıkacaklar. ayrıca kararmaması için püf noktasını da öğrendim .tşk

    ha bu arada bir mimin var bende şayet istersen

    YanıtlaSil
  3. sağım solum patlıcan....tarifler hep patlıcanlı...şikayetçimiyim bu durumdan hayırrrr....aksine bayılıyorum.....ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. çok severiz ve devamlı yaparım..

    YanıtlaSil