25 Nisan 2011 Pazartesi

Supangle

Supangle

Malzemeler;
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata

Yapılışı;
Toz malzemeleri çelik bir tencereye alarak karıştırın. Sütü ekleyerek tel çırpıcıyla kaynayana kadar karıştırın. Göz göz olunca çikolatayı parçalara ayırarak içine atın. Eriyene kadar karıştırın. Sıcak haliyle kase veya kuplara boşaltın. Üzerinin kabuk tutmaması için hemen streç filmle kaplayın. Ilıyınca buzdolabına kaldırın. 2 - 3 saat sonra süsleyerek servis yapın.

Ayrıca supanglenin tabanına evde varsa kedidili veya kek parçaları ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. 
Aroma niyetine içine muhallebiyi hazırlarken birazcık limon veya portakal suyu veya kabuklarını ekleyebilirsiniz.
Üst süslemesini önceden yaparsanız bekleme esnasında yumuşayabilir o yüzden servis öncesine bırakmak daha iyi sonuç almanızı sağlar.
Küçük kavanozlarda hazırlayarak çocuklara ev pudingi olarak sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. hazır gıda yok ne güzel olmuştur kimbilir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  2. enfes olmuş ellerinize sağlık...tatlı krizine tatlı bir çözüm...

    YanıtlaSil
  3. Ben de benzerini yaptığım için artık hazır puding almaz oldum. Bir dahakine sizin gibi bitter çikolata koymayı deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ben bunun sadesini yapıyordum,kakaolu ve çikolatalısı evdekiler daha çok beğenir.ellerinize sağlık.güzel bir hafta dilerim.hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  5. çocukların çok tercih edeceği bir lezzet olmuş, eline sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık oyyy süper

    YanıtlaSil
  7. supangleyi çok severim , ben de nutellalısını yapıyorum böyle köpük kıvamında oluyor çok lezzetli. bloğunuzu çok beğendim. sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor valla ellerinizesağlık...

    YanıtlaSil
  9. Süper olmuş çok da severim ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Cok leziz bir görüntü..ellerine saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil