Pastırmalı Tuzlu Kek
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt veya süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
1 adet kırmızı biber küp doğranmış
200 gr doğranmış pastırma
Kekik, tuz, bir kaç dal dere otu
Susam - çörek otu
Yapılışı;
Demiştim ya kahvaltı sofrasında bir alternatif yoksa benim için kahvaltının da bir farkı yoktur diye... İşte lezzetli ve zengin bir alternatif. Pastırmalı Tuzlu Kek...
Yumurtaları tuzla birlikte çırpın. Yoğurt (süt) ve yağ ekleyerek karıştırın. Süt kullanacak olursanız un miktarı çoğalacaktır. Kalan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Susam çörek otu serperek 180 derecede fırına verin. Kürdan testinden geçene kadar pişirin.
Afiyet olsun...
merhabalar tarifinize bayıldım ne güzel bir görüntü ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Pastırma giren herşeye bayılırım,bu pastırma aşkı biraz da memleketten olsa gerek.ellerinize sağlık,haftasonu kahvaltılarına farklı bir lezzet.
YanıtlaSilellerine sağlık harika görünüyor.
YanıtlaSilHimmm..tam bana göre bir tarif..pastaci olmama ragmen tuzlu yemeyi tercih eden ben icin nefis bir tarif..ellerinize saglik, sevgiler
YanıtlaSilzehra
haftaiçi kahvaltısı çok zengin olmayınca haftasonuna mutlaka birşeyler denemek istiyorum bende...bu tarifte güzel olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhmmmm bastırma ve kek nefis olmuştur ellerinize yüreğinize sağlık güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim
YanıtlaSilgörüntü harika eminim tadıda enfestir ellerine sağlık cnm..
YanıtlaSilPastırmanın tadı bir başka oluyor.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler;
çok lezzetli olmuştur pastırma olurda güzel olmazmı ellerine sağlık canım
YanıtlaSilPAstırmayı çok seven biri olarak lezzeti eminimki müthiştir.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSil