14 Nisan 2011 Perşembe

Etli Nohutlu Pilav

Etli Nohutlu Pilav

Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı;
Pirinci ılık suda yarım saat kadar ıslatın. Kuşbaşı eti suyunu salıp çekene kadar kavurun. Düdüklü tencerede su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Pilavı yapacağınız tencereye yağları alın, eriyince süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Pirinçler beyaz suyunu çekip dirileşene kadar tuz ilavesiyle yağda kavurun. Et, nohut ve suyunu katarak bir iki karıştırın, kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın ve pişmeye bırakın, bütün suyunu çekince altını kapatın, kağıt havluyla kapatarak demlenmeye bırakın. Dilediğiniz gibi servis yapın.
Pilavın içine pişerken karabiber ilavesi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. Canim afiyetler olsun ellerine saglik .Sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil
  2. MMmmmm nefis bayılırım ben... ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Ben de tavuklu/nohutlu olanın hastasayım. Eminim etli de çok güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  4. woooww harika olmuş.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ekrandan içeri atlamak istedim...enfesss asil bir görüntü...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Zaten canım pilav istiyordu, anlaşıldı akşam eve gidince pilav yapılacak :)
    Sade pilavı hiç sevmem mutlaka içinde birşeyler olacak. Seninki de tam sevdiğim gibi olmuş canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil