Etli Nohutlu Pilav
Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı;
Pirinci ılık suda yarım saat kadar ıslatın. Kuşbaşı eti suyunu salıp çekene kadar kavurun. Düdüklü tencerede su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Pilavı yapacağınız tencereye yağları alın, eriyince süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Pirinçler beyaz suyunu çekip dirileşene kadar tuz ilavesiyle yağda kavurun. Et, nohut ve suyunu katarak bir iki karıştırın, kapağını kapatın. Kaynayınca altını kısın ve pişmeye bırakın, bütün suyunu çekince altını kapatın, kağıt havluyla kapatarak demlenmeye bırakın. Dilediğiniz gibi servis yapın.
Pilavın içine pişerken karabiber ilavesi yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Canim afiyetler olsun ellerine saglik .Sevgiler öptüm.
YanıtlaSilMMmmmm nefis bayılırım ben... ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefis görünüyor. Ben de tavuklu/nohutlu olanın hastasayım. Eminim etli de çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilwoooww harika olmuş.ellerine sağlık.
YanıtlaSilekrandan içeri atlamak istedim...enfesss asil bir görüntü...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilZaten canım pilav istiyordu, anlaşıldı akşam eve gidince pilav yapılacak :)
YanıtlaSilSade pilavı hiç sevmem mutlaka içinde birşeyler olacak. Seninki de tam sevdiğim gibi olmuş canım, ellerine sağlık..