18 Nisan 2011 Pazartesi

Pastırmalı Tuzlu Kek

Pastırmalı Tuzlu Kek


Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt veya süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
1 adet kırmızı biber küp doğranmış
200 gr doğranmış pastırma
Kekik, tuz, bir kaç dal dere otu

Susam - çörek otu

Yapılışı;
Demiştim ya kahvaltı sofrasında bir alternatif yoksa benim için kahvaltının da bir farkı yoktur diye... İşte lezzetli ve zengin bir alternatif.  Pastırmalı Tuzlu Kek...
Yumurtaları tuzla birlikte çırpın. Yoğurt (süt) ve yağ ekleyerek karıştırın. Süt kullanacak olursanız un miktarı çoğalacaktır. Kalan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Susam çörek otu serperek 180 derecede fırına verin. Kürdan testinden geçene kadar pişirin.

Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. merhabalar tarifinize bayıldım ne güzel bir görüntü ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Pastırma giren herşeye bayılırım,bu pastırma aşkı biraz da memleketten olsa gerek.ellerinize sağlık,haftasonu kahvaltılarına farklı bir lezzet.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Himmm..tam bana göre bir tarif..pastaci olmama ragmen tuzlu yemeyi tercih eden ben icin nefis bir tarif..ellerinize saglik, sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  5. haftaiçi kahvaltısı çok zengin olmayınca haftasonuna mutlaka birşeyler denemek istiyorum bende...bu tarifte güzel olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. hmmmm bastırma ve kek nefis olmuştur ellerinize yüreğinize sağlık güzel bir hafta geçirmenizi temenni ederim

    YanıtlaSil
  7. görüntü harika eminim tadıda enfestir ellerine sağlık cnm..

    YanıtlaSil
  8. Pastırmanın tadı bir başka oluyor.Nefis görünüyor.


    Sevgiler;

    YanıtlaSil
  9. çok lezzetli olmuştur pastırma olurda güzel olmazmı ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. PAstırmayı çok seven biri olarak lezzeti eminimki müthiştir.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil