1 Aralık 2010 Çarşamba

Sarı Mercimek Çorbası



Sarı Mercimek Çorbası


Malzemeler;
1 su bardağı sarı mercimek
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve su


Yapılışı;
Hep kırmızı mercimekle bu renkte çorba hazırlanmaz ya. Biraz da sarı mercimeği değerlendirmek lazım. Üstelik haşlayarak salatalarda falan kullanıldığında ayrı bir tat ve görüntü de veriyor. Bakliyatlarınıza çeşit olsun, sarı mercimeğe de mutfakta yer verin. Şimdilik buyurun sade sarı mercimek çorbasına;
Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri yağla birlikte biraz kavurun. Suyunu ekleyip yarım saat 45 dk. kadar pişmeye bırakın.
Ben düdüklü tencerede 35 dk. kadar pişirdim. Blenderla ezmeye gerek kalmadan kendi kıvamıyla daha güzel oldu. İsterseniz daha kısa süre pişirip blenderdan geçirebilirsiniz.


Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. bende çok severim sarı mercimeği.ellerinize sağlık.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. hımm nefis sıcacık sıcacık ne güzelde içilir ..
    ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  3. rengarenk mercimek çorbaları yapsak nasıl olur, sıra ile bir tam porsiyon yerine 3 ayrı servis yapsak:) güzel olur hayal et bak! ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Harika görünüyor. Benim baş tacımdır mercimek çorbası. Sarısını denemedim hiç.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim şahane olmuş. Bir de servis edildiği tabaklarla uyumu ayrı bir güzellik katmış...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil