22 Aralık 2010 Çarşamba

Ispanaklı Milföy Kiş

Ispanaklı Milföy Kiş

Malzemeler;
6 adet milföy hamuru
Yarım kg. ıspanak
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı;
Bu kiş için orta boy kare veya dikdörtgen bir tepsi kullanmanızı öneririm.
Milföyleri oda sıcaklığında çözdürün. Tezgahınıza un serperek 2 satır 3 sütun:) olacak şekilde milföyleri birbirine yapıştırıp merdaneyle tepsinin kenarlarından hafifçe sarkacak kadar açarak büyütün. Hamuru açarken altına ve üstüne ara ara çok az un serpiştirin. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hamuru üzerine alın. Fazlalıkları dışarı sarkıtın. 
Ispanağı yıkayıp süzün ve doğrayın. Yemeklik veya jülyen doğradığınız soğanı yağla birlikte pembeleşene kadar kavurun. Ispanağı üzerine ekleyin rengi biraz değişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ispanağı çok kavurursanız bir de fırında pişeceği için iyice büzüşür ve azalır, o yüzden çok pişirmemeye gayret edin. 
Soğan kullanmadan doğranmış ıspanakları sıcak suda bekletip suyunu sıkarak doğrayarak da kullanabilirsiniz. 
Ispanağı hamura yayın, kaşar rendesiyle üzerini kaplayın. Kenarlardaki hamuru içe doğru çevirin, isterseniz yumurta sarısı sürün. 180 derecede hamurun altı pişip kaşarlar kızarana kadar pişirin. Milföylü kişlerde üst malzeme biraz sulu olduğunda hamurda da ıslaklık oluyor ve pişmemiş gibi duruyor. İçinin çok sulu olmaması da burada önemli. Pratik bir hamurişi daha sizi bekler...

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Süper bir görüntü ortaya çıkmış. İnsanın iştahını açıyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Her yeni yıl başka bir güzel.. 2011 yeni yılının sizlere hayatınız boyunca unutamayacağız güzellikler yaşatsını diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun.

    YanıtlaSil