24 Aralık 2010 Cuma

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

Malzemeler
Krepiçin;
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Tuz

Ara katlar için;
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Birkaç demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
İsteğe bağlı sarımsak

Üzerine rendelenmiş kaşar

Yapılışı;
Bu tabii ki gerçek kayseri yağlaması değil. Yalancı tariflere yetişseydi etkinlik için de bu tarifi hazırlayabilirdim. Yalancı Narlı Sütlaç'la katılabildim sadece... Bu da benim yalancılarımdan biri oldu böylece...

Krep için bütün malzemeleri bir kapta hiç un topağı kalmayacak şekilde çırpın. Teflon bir tavada birer kepçe pişirerek bir kapa alın. Bu ölçülerle 8 - 10 adet krep çıkıyor.

Yemeklik doğradığınız soğan ve kırmızı biberi varsa sarımsağı yağda kavurun, salçayı katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Kıymayı karışıma alın suyunu salıp çekene kadar tekrar kavurun. Küp doğranmış domates ve baharatları ekleyin, domatesler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan maydanozu ekleyin bir kaç kez karıştırın ve ocaktan alın.

Bir fırın kabına yağlı kağıt serin, krebin birini tepsiye alın. Üzerine kıymalı harçtan yayın. Damak zevkinize bağlı olarak kıymanın miktarını ayarlayabilirsiniz. Krep + kıyma + krep + kıyma olacak şekilde en üst katta kıyma kalana kadar bütün malzemeyi dizin. En üstüne kaşar rendesi dökün. 180 derecede önce alt + üst sonra sadece üst olacak şekilde kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Bu arada durumutfak artık facebook'ta... Sağ üst köşen sayfamızı beğenebilirsiniz... Tabi sayfamız yeni olduğu için bütün tariflerin sayfada yer alması adına geçmiş tarih öncelikli tarifleri yayınlıyorum. Ayrıca pınar labneli tarifler'e bir tarif hazırladım. Oy vermek için önce pınar labne'yi sonra tarifi beğenmeniz gerekiyor. Desteklerinizi bekliyorum...

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. harika gözüküyor - tuttum ben bu tarifi! geri kalan işlemlere gelince akşam evden oylamada, beğeni de yapılacaktır itina ile:)

    YanıtlaSil
  2. selam canım:)
    Kayseri yağlaması nefis görünüyor çok iştah açıcı olmuş ellerine sağlık
    Ben facebook da yokum o nedenle oylamaya katılamam ama harika bir tarif olduğu kesin görüntüsünden belli tarifini sayfanda da yayınlarsan sevinirim
    sağlıcakla

    YanıtlaSil
  3. gördüğüm en güzel kayseri yağlaması olmuş nefis emeğine ve yüreğine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. Canim ellerine saglik. Cok lezzetli görünüyor. yarismada basarilar dilerim.

    YanıtlaSil
  5. Es-Selamu Aleyküm.
    Hakikisini aratmayacak kadar leziz görünüyor!
    Ellerine sağlık kardeşim.

    YanıtlaSil
  6. Selamlar,
    Masallahh harikaa gorunuyor:) Cok sevdigim bir lezzettir, pratik olmasi bir arti daha ekledi simdi.Elerine saglik:)
    En yakin zamandaaa deneneee:)
    Sevgi ve muhabbetle...
    sevde

    YanıtlaSil
  7. çok güzel, ilk defa duydum bu tarif. bloğunuzu yeni keşfettim, ben de beklerim. :)

    YanıtlaSil
  8. Gerçeğini aratmayacak güzellikte olmuş. Hayran olduğum ama yapmaya çekindiğim bir tarifti senin tarifin ile hemen deneyeceğim. Ellerine sağlık. Yarışmada başarılar dilerim destek vereceğim.

    YanıtlaSil
  9. İlk defa tanıştım tarifin kendisiyle :)
    çok lezzetli olur kanaatindeyim. yakın zamanda deneyeceğim inşaAllah.
    esenlikler efenim.

    YanıtlaSil