17 Aralık 2010 Cuma

Piyaz

Piyaz

Malzemeler;
2 su bardağı piyazlık kuru fasulye
1 adet soğan
Yarım demet kıvırcık
2 adet havuç
1 limon
Sirke, yağ, tuz

Yapılışı;
Kuru fasulyeyi bir gün önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp biraz tuz ekleyerek yeni suyla düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin. Genişçe bir servis tabağının altına doğradığınız kıvırcıkları yayın. Üzerine iri rendelenmiş havuç ve jülyen doğranmış soğanları yerleştirin. En üste haşladığınız fasulyeleri koyun. Yağ, sirke, tuz döküp limon sıkarak hazırlayın. Karıştırarak servis yapın. Piyaza asıl lezzeti veren bence sirke ve soğandır sevmiyorsanız miktarını azaltabilirsiniz ama içinden tamamen çıkarmayın derim.
Köftelerin yanında harika bir salata çeşidi, özellikle Sultanahmet Köftesi'nin... Haşlanmış fasulyeleri derin dondurucuda saklayıp acil durumlar için hazırlayıp kullanabilirsiniz. 

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. kahvaltı olarak çorba içtiğim düşünülürse bu sabah birazdan iki saate akşam yemeği olarak böyle bir şey yemem uygun düşebilir:)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım bayılırım sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ben haşlanmış yumurtada koyarım harika olur seninkide nefis olmuş ellerine sağlık canım
    hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. ay arkadaşım saol ya gel buyur hafta sonu beraber yiyelim bu kekten yanınada sen piyaz yapar getirirsin ellerine sağlık piyazın enfes gözüküyo her zaman beklerim (hayırlı cumalar)SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık .Köşesinden göstermişsin iyiki piyazı bana yoksa bütün gün piyaz diye dolaşıp dururdum:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. hımm nefis olmuş aylinin dediği gibi köşesinden göstermişsin iyi ki yoksa pc ye yapışır kalırdık :)

    YanıtlaSil
  7. Hande; Ben de yumurtayı çok severim ama eşim sevmediği için piyazda kullanmıyorum.

    Aylin ve Sevil Hanım; tam tabak görüntüsünden ziyade bööyle alttan alttan yandan yandan fotoğraf çekmeyi daha çok seviyorum.. Güldürdünüz beni:)

    YanıtlaSil
  8. Çok sevdiğim bir tattır. Harika görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil