5 Temmuz 2010 Pazartesi

Şeftali Dilimli Kek


Şeftali Dilimli Kek

Malzemeler;
4 - 5 adet şeftali
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeftali püresi
2,5 su bardağı un
Kabartma tozu 
Vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz içi

Yapılışı;
Bütün malzemeleri oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bekletin. Bu arada şeftalilerin birinin kabuğunu soyup robotta püre haline getirin. İri ve biraz yumuşak kullanırsanız püreniz çok daha güzel olur. Diğer şeftalileri ince ince yarım ay şeklinde doğrayın.
Yumurtaları bir miktar tuzla 3 - 5 dk. kadar çırpın. Şekeri ekleyip eriyene kadar çırpmaya devam edin. Sıvı yağ ve şeftali püresini ekleyip biraz karıştırın. Ayrı bir kaba elediğiniz un + kabartma tozu + vanilya üçlüsünü ekleyip karıştırın. Eğer kıvam almazsa biraz daha un ekleyin.
Üzerine dilimlenmiş şeftalileri sırt sırta gelecek şekilde dizin. Dilimleri içine gömülmemesi için hamura bastırmadan dizin. Eğer ayrık dizerseniz kek pişip kabardığında dilimlerin her biri bir tarafta olur.Ceviz içi ve tarçını karıştırın. Şeftali dilimlerinin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecede 45 - 50 dk. kadar pişirin.

1 yorum:

  1. Şeftalili kek hiç denememiştim görünümü çok güzel oluyormuş ilk fırsatta deneyeceğim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil