5 Mayıs 2010 Çarşamba

Kivili Jöleli Muhallebi






Malzemeler;
Alt taban;
1 paket kedi dili bisküvi
1/2 su bardağı süt

Muhallebi;
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üst kısım;
1 paket yeşil elma-kivili jöle
5 adet kivi


Yapılışı;
Tatlıyı yapacağınız kalıba göre kedi dilini sütle ıslatıp tabana dizin.
Bir tencereye toz şeker ve unu koyup iyice birbirine karıştırın.Toz şeker ve unu iyice karıştırdığınızda muhallebiniz kolay kolay topaklanmaz.1 litre sütü tencereye boşaltıp muhallebi kıvamına gelene dek çırpıcıyla karıştırın. Kaynamaya başladığında altını kısıp yağını ekleyerek eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Yağınız eridiğinde tencereyi ateşten alın, vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi 3 - 5 dk. mikserle çırpın. Mikserle çırptığınızda muhallebi daha iyi kıvam bulur ve soğumasını hızlandırır.Muhallebiyi bisküvilerin üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın.
Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve biraz soğumasını bekleyin.Bu arada kivileri ince ince dilimleyip muhallebinin üzerine istediğiniz şekilde dizin. 5 dk. kadar beklettiğiniz jöleyi meyvelerin üzerine dökün ve ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırın. En az 3 - 5  saat bekledikten sonra dilimleyip servis yapın.
Bu tatlıyı değişik meyvelerle,çikolata veya meyve soslarıyla da hazırlayıp sunabilirsiniz. Kuplara da hazırlayabilirsiniz.


Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Merhabalar..Harika bir görüntüssü var.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. şu havada olsa da ferahlasam dedirtti fotoğraflara bakınca sunum da çok hoş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize emeklerinize saglik canim ilk kez blogunu ve güzel tariflerini tasadüfen gördüm cok güzel .Sizi takip listeme aliyorum sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil