12 Şubat 2010 Cuma
Portakallı Cheesecake
Portakallı Cheesecake
Malzemeler
Taban
1 paket petit beaure bisküvi
100 gr erimiş tereyağı
Peynirli kat
1 paket labne peyniri
2 yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Üst kat
1 adet portakal
2 adet kivi
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket tart jöle
Yapılışı
Cheesecake tabanı için bisküvileri toz haline getirin,erimiş tereyağıyla kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın.Yağlı kağıt kullanırsanız cheesecake'i kalıptan daha kolay çıkarırsınız.
Bir kabın içerisinde labne peyniri düşük devirde çırpın, yoğurdu ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Toz şekeri ekleyin, un ve vanilyayı karışıma eleyin biraz daha karıştırarak bisküvi tabanının üzerine yayın. 150o'de 45- 50 dk.beyaz kısımın yumuşaklığı gidip biraz sertleşene kadar pişirin.
(Daha kalın bir beyaz kısım isterseniz labne,yoğurt ve şeker miktarını orantılı olarak artırabilirsiniz.)
Portakalın kabuklarını rendeleyin, kalanını küçük küçük doğrayın şekerle pelte kıvamına gelene dek kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
Kivileri soyun bir miktar şekerle rondodan geçirin.
Fırından çıkan cheesecake'in soğumasını bekleyin. Soğuyunca üzerini süslemeye geçin.
Tart jölesini hazırlayın. Bir kısmını portakallı karışıma diğer kısmını kivili karışıma katın. Üst kısmının işlemlerini biraz hızlı yapın. Çünkü tart jölesi çabuk donuyor.İstediğiniz gibi süsleyin.
Dilerseniz peynir katının üzerini jöle veya meyveyle de kaplayabilirsiniz. Daha kolay ve çabuk olur.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder