2 Ağustos 2013 Cuma

Tavuk Suyuna Tel Şehriye Çorbası Ramazan Özel 25. Gün


Tavuk Suyuna Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler;
1 lt. tavuk suyu
1 çay bardağı tel şehriye
Maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı;
Tavuk suyu kendiliğinden yağlı olduğu için yağ kullanmıyorum. Bir tencerede tavuk suyunu kaynamaya bırakın, kaynayınca tel şehriyeleri ekleyin. Şehriyeler piştiğinde ocağın altını kapatın taze küçük küçük doğradığınız otları ve baharatları ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Tavuk suyunuz azsa suyla çoğaltabilirsiniz. Dilerseniz içine tiftiklenmiş tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz. Servis tavsiyem üzerine taze maydanoz ve dereotu eklemenizdir. Hem hasta çorbasıdır hem tavuk suyu değerlendirme çorbası.. 

Afiyet olsun..

Geçen sene bugün ne yayınlamışım?

1 yorum:

  1. ellerınıze sağlık...http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/

    YanıtlaSil