20 Ağustos 2013 Salı

Soğanlı Kiş


Soğanlı Kiş 

Malzemeler;
100 gr tereyağı
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
Tuz

2 adet iri kuru soğan
2 sap taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı dolusu kara biber
Tuz
1 kutu krema
1 adet yumurta
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tereyağını, yoğurt ve yumurtayla karıştırın. Azar azar un ve tuz ilavesiyle çok sert olmayan ve ele yapışmayacak bir hamur yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Duruma göre daha az veya çok un kullanabilirsiniz.
Kuru soğanları jülyen doğrayın. Kırmızı biber ve taze soğanları küçük küçük doğrayın. Kuru soğanları sıvı yağda tuz ve karabiberle karamelize olana dek soteleyin, taze soğan ve kırmızı biberleri de ekleyip bir kaç dakika daha soteleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamurun 3/1 'ini kenara ayırın. Kalan hamuru tart kalıbının tabanı büyüklüğünde açıp tabana yerleştirin. Diğer küçük hamuru ince uzun bir rulo yaparak kalıbın etrafına bastırarak yerleştirin. Çatalla tartın üzerinde delikler açın. Soğanlı karışımı hamurun üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Krema ve yumurtayı birlikte çırparak tartı kaplayın. 180 derecede yarım saat kadar pişirin. Fırında alınca biraz beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Benim için çok güzel bir şey bu Soğanlı kiş. Soğan karabiberle birlikte karamelize olduğu için tadı müthiş oluyor. Bir de yanına taze soğan + kırmızı biber üstüne kaşarlı krema, ince bir hamur üzerinde enfes enfes.. Aynı içi iç harç olarak kullanınca bu lezzeti alamıyorsunuz. Hamurun içinde hapsolunca soğanın karamelliği canlı canlı gelmiyor insana:) Şiddetli tavsiyemdir.

Afiyet olsun..

5 yorum:

  1. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Soğanla kimbilir, ne lezzetli.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ayyy resmen ağzımın suyunu akkıttın, öyle bir anlatmışsın ki.
    Şiddetle denemeyi tavsiye ediyorum ben de kendime. Hayatımda bir kez ıspanaklı kiç yapmıştım, fena da olmamıştı hani ama bu kesin çok daha lezzetlidir.

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. off nefisss ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Naılda güzel görünüyor sofraları tekbaşına bile süsler bu lezzet ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil