28 Ağustos 2013 Çarşamba

Oreolu Dondurma


Oreolu Dondurma

Malzemeler;
1 kutu mini oreo
250 gr vanilyalı dondurma
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı süt

Yapılışı;
Vanilyalı dondurmayı biraz yumuşaması için dışarıda bekletin. Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle koyu kıvamda hazırlayın, yumuşayan dondurmayı krem şantiyle birlikte çırpın. Mini oreoları bıçakla küçük parçalara bölün. Dondurmalı karışıma oreoların yarısını ekleyip karıştırarak her yere gelmesini sağlayın. Streç filmle kapladığınız bir kalıba karışımı boşaltıp, bir gün buzdolabında bekletin. Servis öncesi ters çevirip üzerini kalan oreolarla süsleyin. 


Türkiye'ye gelmesini beklediğimiz ürünlerden birisi de oreo'ydu. İlk dondurmayla denedik, çocuklara siyah siyah pek sevimli gelmedi ama negro severler ve kakaolu bisküvi sevenler beğenecektir.
Sadece krem şantiyle buradaki gibi parfeler hazırlamaktansa, dondurmaları krem şantiyle çoğaltıp bu tarz dondurmalar hazırlamayı daha çok seviyorum.

Afiyet olsun..

7 yorum:

  1. Oreo Turkiyeye geldi mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, migros ve makro marketlerde var simdilik bildigim kadariyla..

      Sil
  2. Hep merak etmişimdir bunu duyduğum iyi oldu :)
    Bu şekilde dondurma hazırlama fikri güzelmiş. Sevdim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem dondurmanin miktarini da cogaltmis oluyosunuz;) bazen de santiyi 1 su bardagi sutle hazirliyorum. o anlik duruma gore..

      Sil
  3. Evet ben de migrosta görmüş, almamıştım :) Ne yapacağımı bildiğimden artık alabilirim :) Sanki parçalanmış çikolata gibi görünüyor üzerinde, iştah kabartıcı olmuş. Dondurmayı şantiyle karıştırmak iyi fikir. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha neler neler yapiyolar kurabiyeler, cheesecakeler... dondurmayi meyve parcalariyla da hazirladiginizda cok guzel oluyor..

      Sil