18 Şubat 2013 Pazartesi

Krep


Krep

Malzemeler;
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz veya şeker

Yapılışı;
Yumurtayı bir fiske tuzla köpürtün. Süt, yağ ve unu ekleyerek topak kalmayana kadar çırpın. Krep yapacağınız tavaya sadece en başta az miktarda sıvı yağ gezdirin, diğer krepleri pişirirken tavayı tekrar tekrar yağlamaya gerek yok. Isınan tavayı ocaktan alıp hafif eğik tutarak 1 kepçeye yakın krep hamurunu tavanın sap tarafından doğru döküp eğerek tavanın üzerini kaplamasını sağlayın. Kısığa yakın ateşte önlü arkalı pişirin. Ayrıca her hamur eklemede tavayı ocaktan alıp hamurunuzu dökün ki ocaktayken dökülen hamur aşırı sıcaktan hemen pişmesin ve tavaya istediğiniz gibi yayabilesiniz.
Benim krep yapmamın püf noktaları bunlar. Kahvaltıda, börek türlerinde ve yemeklerde de değerlendirebilirsiniz. Tuzunu az eklerseniz hem tatlı hem tuzluyla tüketebilirsiniz. Şekerli hazırlanınca da reçellere, çikolatalara sararsınız.
Krebe bazı yörelerde akıtma da derler. Ben bu hamuru çok severim. Sadece krep yediğim yeni gelin adayı arkadaşım var benim. Çocukken krep pişirir pişirir yerdik. Kulakları çınlarsa beni arasın. Bir diyeceğim var ona. :))
Kaygana ve pancake de buna benzer hamurlar. Un miktarını çoğaltıp biraz da kabartma tozu ilavesiyle daha küçük puf puf şeyler elde edebilirsiniz. Onlara daha sonra değineceğiz inşallah.

Afiyet olsun..

3 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.çok severim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. okul dönuşu oğlumun en sevdiği atıştırmalıktır krep sık sık yaparım bende nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. http://yemegeneyapsam.blogspot.com/

    YanıtlaSil