20 Kasım 2012 Salı

Perde Pilavı


Perde Pilavı

Malzemeler;
1.5 su bardağı pirinç
1 adet tavuk göğsü haşlanıp didiklenmiş
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Hamuru için;
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Kabuklu badem

Yapılışı;
Yuvarlak borcam tenceresine göre yapılmıştır. Orta yüksekliktedir.
Hamur malzemelerini oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin. Aynı şekilde kuş üzümlerinin de şişmesi için en az 10 dk. sıcak suda beklemesi gerekiyor.
Pilavı hazırlamak için yağları tencereye alın ve pirinci ekleyerek kavurun. Pirinç kavrulunca bütün malzemelerle birlikte 2 su bardağı suyu da ekleyip pilavı pişmeye bırakın. Pişen pilavı dinlendikten sonra başka bir kaba alıp karıştırın ve ağzı açık bırakarak ılıştırın.
Oda sıcaklığındaki hamur malzemelerini -un hariç- elinizle karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana dek un ekleyin. En sevilmeyen ölçü birimi aldığı kadar un ekleyin. Hamurunuzu merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın. Yağlanmış borcamın altına bademleri istediğiniz gibi dizin. Açtığınız hamuru borcamın içine kenarlardan taşacak şekilde yerleştirin. Ilıyan pilavı hamurun içine hafifçe bastırarak doldurun. Hamurun sarkan kısımlarıyla pilavın üstünü kapatın. 180 deredece pişmeye bırakın. Hamurun üst kısmı daha çabuk pişecektir, üst kısım renk değiştirdiğinde fırından alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatarak tekrar fırınlayın. Hamurun yan kısımları da renk değiştirdiğinde ocaktan alıp ters çevirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Adına bakıp da korkulacak bir pilav değil. Davet sofraları, akşam yemekleri için doyurucu ve gösterişli bir yemek. Yanına ne yapılır? zor sorusuna eşlik etmesi güzelliğine güzellik katar.. İçinde tavuk, tavuk yemeği yapsan bir türlü et yemeği yapsan bir türlü.. Pilavda tatlı sevmiyorsanız kuş üzümü ve tarçını çıkarabilirsiniz. Milföy hamuruyla da hazırlayanları da gördüm. O da çıtır çıtır oluyordur büyük ihtimalle..

Afiyet olsun..



4 yorum:

  1. Günaydin bu ne güzel görüntü sabah sabah cok güzel görünüyor ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Allahım sen neler neler yapmışsın her kayıt bir başka güzel..yarın boş vaktimde tek tek inceleyeceğim,ellerine sağlık cnm benim :)

    YanıtlaSil