6 Kasım 2012 Salı

Patatesli Unlu Kıyır Börek



Patatesli Kıyır Börek

Malzemeler;
6 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
4 yemek kaşığı un

5 adet patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı robottan geçirin. Bir tencerede sıvı yağla birlikte tüm iç malzemeyi kavurun.
Börek harcını topaklanmaması için tel çırpıcıyla hazırlayın. Yufkayı tezgahın üzerine serin ve her tarafına bu harçtan bulayarak 2. yufkayı da serip tekrar her yerini harçlayıp 12'ye bölün. Patatesli harçtan koyarak sıkıca sigara böreği şeklinde sarın. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede pişirin.
Bu böreğin sosunu tepside kol böreği şeklinde de denedim ama çıtır çıtır olduğu için onda aynı lezzeti alamadım. Aklınıza gelirse denemeyin derim. Böreğin boyutu büyüyünce harç kuruluk veriyor. En lezzetli hali böyle sigara şeklinde olanları..

Afiyet olsun..

6 yorum:

  1. Bnm sendenn bi ricam var :)

    http://www.cicileydi.com/2012/11/beslenme-menusu.html

    beslenmeye neler hazırlayabilirim'in ricası..
    bi bakıp önerilerini sunarsan çooook mutlu olurum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Yakında günüm var deneyip sana yorumları yazarım arkadaşım. peki içini patates yerine pırasa koysam nasıl olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemin pirasali borekleri muhtesem olur ama bu harcla nasil olur bilemedim simdi. Pirasalar sulu kalmazsa yine kiyir kiyir olacaktir ama kiyirlik borek sosundan geliyor cunku..

      Sil
  4. Çok güzel ve kolay bir tarif en yakın zaman da yapmak istedim hele görselini görünce,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. çookk severmmm..elelrien sağlık..keyifli pazarlar,sevgiler

    YanıtlaSil